Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο δικτάτορας Ιωαννίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Ιωαννίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της χούντας αλλά και υπεύθυνος για το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου το 1974 στην Κύπρο, που προκάλεσε τη μετέπειτα εισβολή της Τουρκίας.


Είχε εισαχθεί προ ολίγων ημερών με σοβαρά προβλήματα υγείας στο πνευμονολογικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ο Ιωαννίδης καταδικάσθηκε μαζί με τους άλλους πρωταιτίους του πραξικοπήματος σε θάνατο αλλά η ποινή του, όπως και των υπολοίπων, μετατράπηκε αμέσως σε επτάκις ισόβια κάθειρξη, κατόπιν αποφάσεως του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Δ. Ιωαννίδης, ταξίαρχος τότε, συνέδεσε άμεσα το όνομά του και με την εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου το 1973. Επισημαίνεται πως αμέσως μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ετέθη επικεφαλής πραξικοπήματος κατά του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
zougla

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα του... Αστακού

Πλησιάζει η ώρα που η συμφωνία του Αστακού με τους Άραβες θα έλθει στη Βουλή για κύρωση. Και τότε, όπως λέει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με υπουργική θητεία στο παρελθόν, δύσκολα το ΥΠΕΚΑ θα μπορέσει να δικαιολογήσει πτυχές της. Το θέμα χειρίζεται ο υφυπουργός Γ. Μανιάτης, ο οποίος όμως φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα περισσότερο εκτελεί εντολές άνωθεν παρά αποφασίζει ο ίδιος...
Έτσι ακόμη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα. Κατά πόσον αυτού του είδους οι περίπλοκες συμφωνίες και συμβάσεις πρέπει να ψηφίζονται στη Βουλή, όπου κανένας δεν παίρνει χαμπάρι τι ακριβώς περιλαμβάνουν... Κάποια στιγμή η Βουλή θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες όλων εκείνων που έφτιαξαν και υπέγραψαν τέτοιες συμφωνίες...
http://www.topontiki.gr/articles/view/8718