Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Οι κρυφές όψεις της καπιταληστρικής εκμετάλλευσης


Γράφει ο Greek Rider

Υποστηρίζω την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων για τους εξής λόγους και με την εξής λογική:

1) Ο Βάλερστάιν είχε προτείνει ως στρατηγική να παίρνουμε τα αιτήματα των φιλελευθέρων στην κυριολεκτική τους βάση τραβώντας τα μέχρι τα άκρα ώστε να αποκαλυφθεί στο τέλος ότι οι φιλελεύθεροι δεν είναι και τόσο αθώοι όσο εμφανίζονται.

Χρέη νοσοκομείων : Μία διαχρονική καταλήστευση τού Ελληνικού Λαού,

Του Ξενοφώντα Καραγεωργίου,
τέως Διοικητού
Γενικού Νοσοκομείου Θηβών


Πολύς θόρυβος γίνεται πάλι γιά τά τεράστια χρέη τών νοσοκομείων τού Εθνικού Συστήματος Υγείας πρός όλους τούς πάσης φύσεως προμηθευτές. Εντυπωσιάζει τούς ...ανυποψίαστους,
Α. Αφενός τό υπέρογκο ύψος τών οφειλών (άνω τών 6 δίς ευρώ), καί,

Οριστικά πάρκο! - Ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε.


Δικαίωση για τους κατοίκους της Κυψέλης, που υπερασπίστηκαν από την πρώτη στιγμή το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία αναστέλλεται οριστικά η ισχύς της οικοδομικής άδειας για το υπόγειο παρκινγκ. Η απόφαση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αφήνει έκθετο τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος με μια πραξικοπηματική ενέργεια τον Ιανουάριο του 2009 κάτεστρεψε στέλνοντας τις μπουλντόζες του Δήμου το παλιό παρκάκι, κόβοντας δεκάδες δέντρα προκειμένου να αποδώσει το "οικόπεδο" στον ιδιώτη-επιχειρηματία του υπόγειου παρκινγκ. Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών σχεδίων
http://aristerotera.blogspot.com/2010/07/blog-post_5917.html

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Γερμανία αρνήθηκε να υπογράψει τη διεθνή συμφωνία για τις τράπεζες

ZEZA ZHKOY


Οι νέοι κανόνες επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών «Βασιλεία ΙΙΙ», στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή της Βασιλείας, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις ετών, δεν αρέσουν στη Γερμανία, επειδή δεν ταιριάζουν με το τραπεζικό μοντέλο της χώρας! Αυτό εμμέσως –πλην σαφώς– υποστηρίζει η Γερμανία αρνούμενη να υπογράψει τη διεθνή συμφωνία που επήλθε. Να επισημανθεί ότι είναι η μοναδική χώρα ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της Επιτροπής που αρνήθηκε να την υπογράψει, με το αίτημα ότι χρειάζεται χρόνο για να τη μελετήσει!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Το παραμύθι των 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων


Ένας “χρήσιμος μύθος” καταρρέει με χάρη. Η απογραφή που ξεκίνησε ως απαξιωτικού ύφους απειλή του κ. Παπακωνσταντίνου προς τους “ρεμπεσκέδες του Δημοσίου” ότι θα τους απογράψει σε γενικές γραμμές ολοκληρώθηκε. Απογράφηκαν σχεδόν όλοι, “το πάσης φύσεως προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης”

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Επίθεση του εκδοτικού κατεστημένου στα μπλογκς, με αφορμή το troktiko


….με αφορμή ένα μη-μπλογκ και έναν μη-μπλογκερ
Κύριο θέμα σε όλες τις χθεσινές εφημερίδες ήταν το μπλογκ troktiko και ο δολοφονηθείς ιδρυτής και φερόμενος ως ιδιοκτήτης του Σωκράτης Γκιόλιας.
Με επικεφαλής την «Αυριανή», που κατά την προσφιλή τακτική της βλέπει «εκβιαστές και πράκτορες» πίσω και από τα μπλογκς, όλα τα έντυπα του κρατικοδίαιτου εκδοτικού κατεστημένου βάλουν εναντίον των μπλογκς, προετοιμάζοντας προφανώς το έδαφος για τις κατάλληλες κυβερνητικές επεμβάσεις.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Σαν σήμερα το 1965 τραυματίστηκε σε διαδήλωση ο Πέτρουλας και υπέκυψε μία μέρα μετά στα τραύματα του

Ο Σωτήρης Πέτρουλας (1943 - 1965) ήταν Έλληνας φοιτητής που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 1965 στην Αθήνα.
Γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στην μέση εμπορική σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το άρθρο της Ρίκας Βαγιάννη για το Troktiko που προκάλεσε αντιδράσεις

Ρίκα Βαγιάννη:" Ένας από μας."
Θα ξεράσω με τις αγιογραφίες. Ο μακαρίτης είχε πιο φανατικούς εχθρούς κι από τον Μέριλιν Μάνσον. Στην καλύτερη και πιο έντιμη περίπτωση είχε «ορκισμένους πολέμιους». Γράψτε ό,τι θέλετε, (γι αυτό άλλωστε, έχουμε τα σχόλια παρακάτω) αλλά εγώ δεν μπόρεσα να καταπιώ ποτέ το είδος δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η λογική της κρυφής κάμερας, το ρεπορτάζ-

Έρχονται μέτρα για τα BLOGS με αφορμή την δολοφονία του Γκιόλια

Ο Υπουργός Άμυνας Ε.Βενιζέλος πρότεινε στον Πρωθυπουργό την δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την λειτουργία των BLOGS σύμφωνα με την παραπολιτική στήλη της εφημερίδας " Έθνος". Ο Πρωθυπουργός φάνηκε θετικός και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αιχμές για τη Δικαιοσύνη από Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων βρέθηκε ο πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς. Στην κατάθεσή του ο Γιώργος Ζορμπάς παρέπεμψε την εξεταστική στα τρία πορίσματά του που αφορούσαν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΠΕΑΘ.

Μιλάμε για την αριστερά: Το φαντασιακό της αριστεράς και η πρόταση εξόδου από το ευρώ

Ο συναγωνιστής Κ. Λαπαβίτσας (Λ. στη συνέχεια), στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Αυγή στις 11 και 13/7, υπερασπίζεται μεταξύ άλλων τη θέση της εξόδου από το ευρώ.
Άρθρο των Σπύρου Λαπατσιώρα και Γιάννη Μήλιου, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή», 18/07/2010

Πώς μπαίνει το επιχείρημα της εξόδου από το ευρώ
Η έξοδος από το ευρώ και η αναγκαστική υποτίμηση της νέας δραχμής παίζει δύο ρόλους στη ρητορική του Λ.: α) Είναι μέσο, για να μπορεί η χώρα να επιδιώξει αποτελεσματική παραγραφή χρέους. β)

Αμείβοντας τους ανθρώπους για τα ταλέντα και τη σκληρή δουλειά του Χάουαρντ Ζιν


Στο άρθρο αυτό ο Χάουρντ Ζιν μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι αμοιβές σήμερα. Συγκεκριμένα ασκεί κριτική στην επικρατούσα άποψη που υποστηρίζει ότι οι αμοιβές είναι ανάλογες του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς.



Στην σημερινή κοινωνία η επικρατέστερη άποψη για το πως διακυμαίνονται οι αμοιβές των εργαζομένων είναι πως οι αμοιβές αυτές είναι ανάλογες του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς. Ας δούμε λοιπόν αν η άποψη αυτή είναι βάσιμη.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σαν σήμερα οι Τούρκοι στην Κύπρο το 1974

Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΑΤΕbank αγόρασε μετοχές σε «Αττική Οδό» και «Αττικά Διόδια»

Την εξαγορά της συμμετοχής της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε. στις εταιρείες ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε., ανακοίνωσε η ATEbank.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΑΤΕbank αγοράζει 233.817 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. και 211.614 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Τ.Ε. (ποσοστό 9,88% του συνόλου των μετοχών, αντίστοιχα).
Η εν λόγω συναλλαγή έγινε σε συνέχεια της από 18-6-2010 δεσμευτικής προσφοράς προς την εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ.

Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία Γκιόλια

Tρομοκρατική ενέργεια ήταν τελικά η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.Έπειτα από την βαλλιστική έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε πως τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".Την υπόθεση αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική.

Εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σήμερα στις 5.30 το πρωί η μοίρα επιφύλασσε άσχημο τέλος στο δημοσιογράφο και Διευθυντή του "Θέμα 9,89" Σωκράτη Γκιόλια.Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΑΔΑ, το περιστατικό συνέβη στις 5:26 στην οδό Δαιδάλου 21, όταν  τρεις άνδρες τραυμάτισαν θανάσιμα με πυροβόλο όπλο το θύμα.  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

O Harvey για την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος

Ο καθηγητής Harvey ανέλυσε την παρούσα συστημική κρίση της παγκόσμιας οικονομίας κάνοντας μία ιστορική αναδρομή από την δεκαετία του 1970 έως σήμερα. Κατά τον Harvey η μορφή της σημερινής κρίσης καθορίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ξεπέρασε την προηγούμενη κρίση. Το ''πρόβλημα'' στην δεκαετία του 1970 ήταν η μεγάλη δύναμη της εργασίας (συνδικάτα) σε σχέση με το κεφάλαιο. Ο τρόπος εξόδου από την προηγούμενη κρίση ήταν η επιβολή πειθαρχίας στην εργασία. Αυτό έγινε με την μεταφορά της παραγωγής εκτός συνόρων των ανεπτυγμένων κρατών, την Θάτσερ, τον Ρήγκαν και το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.

Οι δοκιμές πέτυχαν της BP (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «BP» ανακοίνωσε πως κατόρθωσε για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου να σταματήσει προσωρινά τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Συγκεκριμένα ο Κεντ Γουέλς αντιπρόεδρος της εταιρείας και αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, δήλωσε πως το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε η αποστολή «Απόλλων 11» Δέκα απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας

TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν και ο Μάικλ Κόλινς ξεκινούσαν με την αποστολή «Απόλλων 11» να κατακτήσουν τη Σελήνη. Και το κατάφεραν- όμως στην ιστορία της ανθρωπότητας, αν εξαιρέσει κανείς τη δολοφονία του Κέννεντυ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δεν υπάρχει άλλο συμβάν που να γέννησε περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι πεπεισμένοι πως οι Αμερικανοί ουδέποτε περπάτησαν στο φεγγάρι, απλώς ήθελαν τόσο πολύ να φανεί ότι κερδίζουν τον διαστημικό «αγώνα» εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης που σκηνοθέτησαν τις αποστολές σε τηλεοπτικά πλατό. Οι συνωμοσιολόγοι έχουν τα επιχειρήματά τους· εμείς τα αντεπιχειρήματα. Σελήνη

Σαν σήμερα η Αποστασία, 15 Ιουλίου 1965

Σαν σήμερα το 1965, ο νεαρός βασιλιάς Κωνσταντίνος εξανάγκασε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου σε παραίτηση. Πριν καν η προφορική παραίτηση επισημοποιηθεί σε γραπτό κείμενο, ο Άναξ  όρκισε νέα κυβέρνηση η οποία στηρίζονταν σε βουλευτές του Κέντρου που «πούλησαν» τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ένας από αυτούς τους βουλευτές ήταν ο Κωνσταντίνος ...

Σούζαν Τζορτζ: Όχι στην ασυδοσία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών...

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΡΕΖΟΛΕ
"Εμείς εδώ και χρόνια ετοιμάζουμε αυτό το γεγονός που λαμβάνει χώρα είτε στην Ευρώπη είτε στη Λατινική Αμερική. Ο στόχος είναι να μιλάμε με ενιαία φωνή έναντι των δύο πλευρών, Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής και, κυρίως, να υπογραμμίσουμε τις ζημιές που προκαλούν οι επιχειρήσεις μας στη Λατινική Αμερική, είτε στο περιβάλλον είτε στις ανθρώπινες κοινότητες". Μιλά στην "Κ.Α." η Σούζαν Τζορτζ που μετείχε στην αντισύνοδο στην πρώτη συνεδρίαση του "Διαρκούς Δικαστηρίου των Λαών", ενός δικαστηρίου που υπάρχει από το 2006 και εκδίδει "αποφάσεις" για κάθε είδου

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στην Ασία, όχι στην Αφρική, οι περισσότεροι φτωχοί

Στη νότια Ασία κατοικεί ο μισός πληθυσμός του πλανήτη που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ μόλις το αντίστοιχο 1/4 στην Αφρική, σύμφωνα με ένα νέο δείκτη που κατάρτισε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος καταρρίπτει τις επικρατούσες αντιλήψεις.

Είναι σκληρό να μένεις χωρίς καρέκλα...


Μέσα στον αλαλαγμό για το Ασφαλιστικό, μέσα στο αλαλούμ με το black-out της απογραφής, μέσα στον γενικότερο χαμό, όπου τα πάντα καταρρέουν γύρω μας και τίποτε δεν μένει όρθιο, να και μια φωνή λογικής, μια φωνή ηρεμίας και σύνεσης που έρχεται να γαληνέψει τα πνεύματα, να προτείνει διεξόδους, να ανοίξει νέους δρόμους.

Μία τυπική κινέζικη παραλία!!

Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε συζήτηση προ  Κυριακάτικου μπάνιου στις κοντινές παραλίες προσπαθώντας να βρούμε που δεν θα έχει τόσο πολύ κόσμο..Τελικά πουθενά δεν έχει πολύ κόσμο..Δείτε παρακάτω μια τυπική παραλία της Κίνας!


pineza.gr

Λιθουανία: "Οι διακοπές για την Ελλάδα, πρώτη φορά φτηνότερες από τις διακοπές για την Τουρκία"

"Στη φωτογραφία που σας επισυνάπτω, βλέπετε διαφήμιση σε τουριστικό γραφείο του Βίλνιους, πρωτεύουσας της Λιθουανίας. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, που οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φτηνότερες από τις διακοπές στην Τουρκία. Όπως βλέπετε, μια εβδομάδα στην Ελλάδα(Κρήτη, Ρόδο, Χαλκιδική) κοστίζει...

To 38% των Ελλήνων έτοιμο να εγκαταλείψει την χώρα σε περίπτωση ανεργείας

To 38% των Ελλήνων δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο.Θέμα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ήταν η γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. 

Με μέσο όρο στην Ε.Ε. το 48%, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή, ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% - το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.). Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%).
πηγή : tvxs
http://ramnousia.blogspot.com/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΤΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Τρίτοι μετά τους Βρετανούς και τους Γάλλους έρχονται οι Ελληνες σε επενδύσεις ακινήτων στην Τουρκία.



Τα στοιχεία που έφερε πριν μερικές ημέρες στο φως της δημοσιότητας η τούρκικη εφημερίδα «Χουριέτ» είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία της γενικής διεύθυνσης του κτηματολογίου της Τουρκίας, οι Ελληνες είναι οι τρίτοι μεγαλύτεροι επενδυτές ακινήτων στη γείτονα, μετά τους Βρετανούς και τους Γάλλους.

Ίσες ευκαιρίες για μαθητές τρίτων χωρών

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε του Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία καθιστά σαφές ότι όλοι οι ανήλικοι υπήκοοι τρίτων χωρών που μένουν στην Ελλάδα δικαιούνται να εγγράφονται κανονικά στα δημόσια σχολεία.

Σημερινές Συναυλίες!CRANBERRIES καί ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το ξένο είναι πιο γλυκό

Ερωτευμένος... αλλά με κάποιον άλλο, όχι με τον σύζυγο ή σύντροφό του, δηλώνει ένας στους πέντε Βρετανούς όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση, η οποία ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει στατιστικά αυτό που η λαϊκή σοφία χρόνια τώρα μαρτυρεί: «το ξένο να είναι πιο γλυκό».

Επιτέλους τίτλος για τον ΑΡΗ!!Άγγλος δημοσιογράφος τον κατέταξε στις μεγαλύτερες ομάδες looser όλων των εποχών!

Ο Άγγλος δημοσιογράφος, Άντριου Μακλίν, σε άρθρο του στην γνωστή ιστοσελίδα «Goal.com» ανέφερε όλες τις ομάδες που χαρακτηρίζονται... loosers και έχουν ηττηθεί πολλές φορές σε τελικούς, μην μπορώντας να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο.
Ο  Μακλίν στέκεται στους 3 χαμένους τελικούς της Γιουβέντους στο Champions League, οι οποίοι ήταν το 1997, το 1998 και το 2003 και συνέχισε με τις 2 αποτυχίες της Ουγγαρίας σε Παγκόσμια Κύπελλα το 1938 και το 1954.

Η κατάθλιψη διπλασιάζει τις πιθανότητες άνοιας

Η κατάθλιψη και η άνοια συνήθως συνυπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές για πολλά χρόνια αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο πως η μια πάθηση οδηγεί οπωσδήποτε στην άλλη.

Οι δύο νέες έρευνες που δημοσιεύονται στην American journal Neurology δείχνουν πως η κατάθλιψη υποδεικνύει πως οι πιθανότητες άνοιας είναι πιο αυξημένες δίχως όμως να είναι σε θέση οι επιστήμονες να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου αυτού.

Άνθρωποι κατά Τραπεζών του Michael Hudson

Οι οικονομικοί κύκλοι της Αμερικής χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Ελληνικής κρίσης και της ομοιότητες της Ελληνικής οικονομίας με αυτή των ΗΠΑ επιδιώκοντας της μείωση των δημοσίων δαπανών στις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά οι Έλληνες διαδηλωτές αντιστέκονται στην μείωση των δημοσίων δαπανών και στην βαριά φορολόγηση των εργαζομένων υποστηρίζοντας ότι οι θυσίες τους γίνονται προς όφελος των ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας

Μετά την κατάρρευση της Ισλανδικής τράπεζας Icesave τον Οκτώβριο του 2008, η Ισλανδική κυβέρνηση βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να σταματήσει ένα εκκολαπτόμενο σχέδιο αποζημίωσης της Βρετανίας και της Ολλανδίας, πραγματοποιώντας ‘χρηματοπιστωτικό δημοψήφισμα’, στο οποίο έθεσε στο λαό της χώρας το εξής, ‘δύσκολο’, δίλλημα: ‘να χρεωθείτε προκειμένου να πληρωθεί η αποζημίωση ή όχι;’ Το προφανές αποτέλεσμα της κάλπης ήταν ένα βροντερό ‘όχι’ καθώς η συλλογιστική διαδρομή που ακολούθησε ο λαός προκειμένου να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά στηρίχτηκε στην οργή του για την κρίση, την οποία ‘θα πρέπει να πληρώσουν οι τραπεζίτες’,

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Καλώς ήλθατε στην ... Wall Street !!!

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.

Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος ...
πήγαν και τις έπιασαν.

Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε

Πείνα: πώς οι επιχειρήσεις δολοφονούν σιωπηλά...

Αυτή είναι η ιστορία του πώς ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως στελέχη της Goldman Sachs, της Deutsche Bank, επιχειρηματίες της Merrill Lynch και πολλών άλλων μεγαθηρίων ευθύνονται για την πείνα σε μεγάλο τμήμα του πλανήτη.
Και η ιστορία αρχίζει κάπως έτσι...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ελεύθερος στρατηγός των SS από το 1952

Έναν εγκληματία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισε η βρετανική εφημερίδα Sun ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και ζει ευτυχισμένος σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Ο Κλας Φάμπερ, 88 χρονών σήμερα, ήταν ένα από τα «μεγάλα κεφάλια» των SS και της Γκεστάπο, εντάχθηκε μάλιστα εθελοντικά, και θεωρείται υπεύθυνος επίσημα για 22 θανάτους αλλά ήταν επίσης υπεύθυνος για μαζικές δολοφονίες ατόμων και έτσι ο αριθμός των θυμάτων του είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σ. Σακοράφα: «Διαβάζω το μνημόνιο και ανατριχιάζω»

«Όσες φορές και να διαβάσω το μνημόνιο ανατριχιάζω. Κάθε μέρα και περισσότερο» τονίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα, η οποία διαγράφηκε πριν από 2 περίπου μήνες από την ΚΟ του κόμματος μετά την απόφασή της να μην ψηφίσει υπέρ του μνημονίου.
Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής σημειώνει σχετικά με την παραπάνω απόφασή της πως «η επιλογή μου δεν ήταν παρορμητική αλλά το προσωπικό μου “όχι”απέναντι στις πιέσεις των Βρυξελλών και των αγορών».