Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Φοιτητές «κατέλαβαν» τον Αγιο Μάρκο της Βενετίας


Το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία κατέλαβαν την Παρασκευή εξαγριωμένοι Ιταλοί φοιτητές διαδηλώνοντας κατά των μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Μετά από τον Πύργο της Πίζας στην Τοσκάνη και το Κολοσσαίο στη Ρώμη οι εξαγριωμένοι Ιταλοί φοιτητές κατέλαβαν σήμερα το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με τα αιτήματά τους στην πρόσοψη της διάσημης ανά τον κόσμο εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, το ιερό μνημείο της πόλης των Δόγηδων.
Στη Σικελία, οι φοιτητές κατέλαβαν επίσης δύο συμβολικούς τόπους: την οροφή του θεάτρου του Παλέρμου και το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Μεσσήνης, ενώ από τους διαδηλωτές δεν γλίτωσαν τόσο ο Πύργος της Πίζας στην Τοσκάνη, όσο και το Κολοσσαίο της Ρώμης.
Είναι η τρίτη ημέρα των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων κατά των μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις μικρών ιδρυμάτων, συμμετοχή στα συμβούλιο και εξωπανεπιστημιακών κ.α.
Η ψηφοφορία για τις μεταρρυθμίσεις πρόκειται να γίνει στο ιταλικό κοινοβούλιο στις 30 Νοεμβρίου.

 Φούρναρης: Καλά στην Ιταλία δεν γκρινιάζουν που  προσέβαλλαν το μνημείο?Δεν θα υποστεί πλήγμα ο τουρισμός?Μάλλον μόνο στον Παρθενώνα η κατάληψη επηρεάζει τον τουρισμό δραματικά..Α ρε τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, αλλά πλέον κοσμός τους κατάλαβε.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: