Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Αίτημα αφαίρεσης πρωταθλήματος από την Ίντερ κατέθεσε ο Βιέρι


Το τίτλο του πρωταθλητή, για την περίοδο 2005-2006, ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της ιταλικής λίγκας να αφαιρέσουν από την Ίντερ, ο Κρίστιαν Βιέρι σύμφωνα με τη “La Repubblica”. Ο Ιταλός πρώην επιθετικός ισχυρίζεται πως είχε πέσει θύμα κατασκοπείας και πως η ομάδα τον παρακολουθούσε. Η συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκει και μία υπόθεση μεταξύ του ιταλικού κράτους και των Ίντερ και Telecom, εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Ο σύλλογος του Μάσιμο Μοράτι είχε πάρει τον τίτλο εκείνη τη χρονιά στα χαρτιά, αφού η Γιουβέντους που ήταν η πρώτη στη βαθμολογία είχε τιμωρηθεί για το σκάνδαλο “Calciopoli”. Αν τελικά δικαιωθεί ο Βιέρι, το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να πάει στη Ρόμα, η οποία ήταν η ομάδα που ακολουθούσε την Ίντερ στη βαθμολογία, αφού και στη Μίλαν που ήταν τρίτη είχε επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Οι προκαταρκτικές ακροάσεις επί του θέματος έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μιλάνο. Ο Βιέρι, με τη βοήθεια του δικηγόρου Ντανιέλε Μπουονιόρνο υποστηρίζει ότι η Ίντερ παραβίασε το άρθρο 18 του Αθλητικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει πως οποιαδήποτε παραβίαση νόμου του κράτους ή ομοσπονδιακού κανόνα επιφέρει τη μη εκχώρηση ή ανάκληση του τίτλου του πρωταθλητή.

Τα αιτήματα του πρώην παίκτη των «νερατζούρι» αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ιταλία, με το σκάνδαλο “Calciopoli” να αποτελεί ήδη ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα, με πολλούς οπαδούς της Serie A να είναι διχασμένοι σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε η Ίντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: