Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κατρακύλα στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα!


«Πολιτικοί, δικαστές, μεγάλο επιχειρηματίες, καθηγητές υπεύθυνοι για την μη ανταγωνιστικότητα της χώρας.» World Economic Forum
The bond holder
Στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum σε σύνολο 139 χωρών, υποχώρησε το 2010 η Ελλάδα, από την 71η θέση που κατείχε το 2009”. Αυτός ήταν ο τίτλος της Ναυτεμπορικής χθες. Ήθελα να μάθω το γιατί. Ξέρω ότι μόλις διαβάσουν τον τίτλο οι φωστήρες θα μιλούσαν αμέσως για την ανάγκη να κατεβάσουμε τα 560 ευρώ στα 400 για την νεολαία. Κατέβασα το κομμάτι που αφορά την...
Ελλάδα.

  1. Τρεις θεσμοί έχουν το χαμηλότερο σκορ- το κράτος  η δικαιοσύνη και οι επιχειρηματίες ( διοίκηση επιχειρήσεων, προστασία μειοψηφίας, & η ηθική συμπεριφορά)
  2. Οι δρόμοι τα λιμάνια και ο ηλεκτρισμός είναι η υποδομές που έχουν το χαμηλότερο σκορ.
  3. Το μακροοικονομικό περιβάλλον λογά των οικονομικών του κράτους είναι η κύρια αιτία που κατεβήκαμε από την 71 στην 83 θέση.
  4. το κόστος και οι διαδικασίες να αρχίσεις μια εταιρεία οι συνολικοί φόροι και οι διαδικασίες στα τελωνεία
  5. η αγορά εργασίας που είναι δύσκαμπτη αλλά μεγάλο αρνητικό σκορ δίνετε και στο brain drain ( διαρροή μυαλού) η μετανάστευση των έξυπνων ανθρώπων από την χωρά.( αυτοί το είδαν εμείς άδω και 100 χρόνια δεν το βλέπουμε;)
  6. τα δικαιώματα του πολίτη έναντι των τραπεζών έχουν μεγάλο αρνητικό σκορ
  7. δεν ξέρουμε να δίνουμε ευθύνες στους κατώτερους και έτσι όλα γίνονται από κεντρικές διοικήσεις
  8. η ποιότητα της παιδείας μας παίρνει παρά πολύ χαμηλό σκορ
  9. έλλειψη έρευνας &  καινοτομίας – εδώ  μαζί με το 1& 8 έχουμε το χειρότερο σκορ.
Πολλές από τις αιτίες τις ξέρουμε αλλά δυο είναι αυτές που με κάνουν να νιώθω έξω φρενών διότι έρχονται να επιβεβαιώσουν κάποιες προσωπικές απόψεις για τις οποίες έχω συχνά συγκρουστεί.
Είναι δυνατόν  η χώρα που έχει τους περισσότερους ανθρώπους με το πιο εφευρετικό μυαλό και μια νεολαία που έχει τον υψηλότερο δείκτη παιδείας στην Ευρώπη (ποσοστό με πανεπιστημιακές σπουδές) να είναι στην 126 θέση από 139 χώρες στην  έρευνα; Ποιος φταίει για αυτό το έγκλημα; Μαζί με το κράτος την δικαιοσύνη και την Ελίτ πρέπει τώρα να βάλουμε και τους Πανεπιστημιακούς; Που θα τους βάλουμε όλους αυτούς;
Όπως έχω ξαναπεί έχω μια αδυναμία στην νεολαία. Εδώ έρχεται μια «ανεξάρτητη» έκθεση να επιβεβαίωση ότι η καλύτερη ευκαιρία ενός νέου έχει εξαφανιστεί. Αν και δεν είμαι της συνομωσίας όσο περισσότερο κοιτώ τα πράγματα δεν μπορώ να αρνηθώ την πραγματικότητα που βλέπω. Ένα αόρατο χέρι έχει βάλει όλους αυτούς τους ανίκανους στις θέσεις τους για να κερδίσουν προσωπικά αλλά και για να καταστρέψουν τα κοινά. Δεν εξηγείτε αλλιώς.
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα έρθει ο πολιτικός, ο δικαστής ο μεγάλο επιχειρηματίας  η ο καθηγητής (τρομάρα μου ο τίτλος) για να ζητήσει θυσίες από τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο πάρτε τους με τα παπούτσια.
Αυτοί είναι η πραγματικοί υπεύθυνοι της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.
Αβόλευτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: