Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Θα μας σώσουν οι Κινέζοι από την κρίση

Να βάλει πόδι στην Ελλάδα, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία γιά ανάπτυξη αποφασίζει η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.
Κατά την αμερικανική εφημερίδα, η κινεζική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την εμβάθυνση των οικονομικών της δεσμών με την Ελλάδα, σχεδιάζοντας να τονώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα, την στιγμή που οι υπόλοιποι επενδυτές τρέχουν να φύγουν μακριά από την αγορά της χώρας.
Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτών των σχεδίων είναι η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε “Ρότερνταμ του Νότου”, δημιουργώντας μια σύγχρονη πύλη που θα συνδέει τα...

κινεζικά εργοστάσια με τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτή την εβδομάδα, η κινεζική Cosco, ο γίγαντας της ναυτιλίας ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων λιμενικών εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Σε αντάλλαγμα, οι Κινέζοι έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας προβλήτας και την αναβάθμιση γιά τις υπάρχουσες αποβάθρες.Όπως αναφέρει η Washington Post, η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης φλερτάρει τη Κίνα για ένα σύνολο άλλων έργων, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου νέου κέντρου διανομής, σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις της δυτικής Αθήνας, μιας γραμμή monorail, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ένα νέο θεματικό πάρκο.Επίσης, τα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς βλέπουν τους Ευρωπαίους να μην θέλουν να πλησιάσουν φέτος τα ελληνικά νησιά, έχουν αρχίσει και περιτριγυρίζουν τις κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες, τόσο έντονα όσο ποτέ πριν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το νησί της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει να «πλασάρεται» ως το ιδανικό σημείο για έναν κινεζικό γάμο και έχει ήδη δει ένα τεράστιο κύμα πλουσίων Κινέζων να οργανώνουν εκεί την «σημαντικότερη μέρα της ζωής τους».
ttp://lateandlive.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: