Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δήλωση Μπαρόζο για την Δημοκρατία σε Ελλάδα Ισπανία Πορτογαλία




Το δημοκρατικό πολίτευμα κινδυνεύει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία αν δεν ληφθεί άμεση δράση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω χώρες, φέρεται να έχει προειδοποιήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ενημέρωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα σε ηγέτες συνδικάτων και το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε αρκετά καθυστερημένα, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε το φόβο του ότι οι χτυπημένες από την κρίση χώρες της νότιας Ευρώπης ενδέχεται να πέσουν θύμα στρατιωτικών πραξικοπημάτων ή λαϊκών εξεγέρσεων καθώς θα καταρρέει ο δημόσιος τομέας τους.
Είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις στη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ του Τζον Μονκς, τέως επικεφαλής του βρετανικού συνδικάτου, TUC: «Είχα συνομιλίες με τον Μπαρόζο την περασμένη Παρασκευή αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και το μήνυμά του ήταν ωμό: "Κοίτα, αν δεν εφαρμόσουν τα πακέτα δημοσιονομικής σταθερότητας, θα εξαφανιστούν κυριολεκτικά από τον χάρτη ως δημοκρατίες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα"».
http://anemo-milos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: