Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Δήλωση Μπαρόζο για την Δημοκρατία σε Ελλάδα Ισπανία Πορτογαλία
Το δημοκρατικό πολίτευμα κινδυνεύει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία αν δεν ληφθεί άμεση δράση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω χώρες, φέρεται να έχει προειδοποιήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ενημέρωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα σε ηγέτες συνδικάτων και το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε αρκετά καθυστερημένα, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε το φόβο του ότι οι χτυπημένες από την κρίση χώρες της νότιας Ευρώπης ενδέχεται να πέσουν θύμα στρατιωτικών πραξικοπημάτων ή λαϊκών εξεγέρσεων καθώς θα καταρρέει ο δημόσιος τομέας τους.
Είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις στη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ του Τζον Μονκς, τέως επικεφαλής του βρετανικού συνδικάτου, TUC: «Είχα συνομιλίες με τον Μπαρόζο την περασμένη Παρασκευή αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και το μήνυμά του ήταν ωμό: "Κοίτα, αν δεν εφαρμόσουν τα πακέτα δημοσιονομικής σταθερότητας, θα εξαφανιστούν κυριολεκτικά από τον χάρτη ως δημοκρατίες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα"».
http://anemo-milos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: