Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΗΑΤΤΑ


Έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη μελετώμενη μεταφορά υπηρεσιών του τουρισμού (καταλυμάτων-μεταφορών-εστίασης-αναψυχής, κλπ) από την κατηγορία του 11% σε αυτή του 23% απηύθηνε εκ νέου ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), υπενθυμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, έχοντας ανταγωνίστριες χώρες που έχουν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, η αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 11% και από 19% στο 23% έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό και στις επιχειρήσεις.


«Αντί η ελληνική πολιτεία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, μελετά ρυθμίσεις που θα τη βγάλουν από τον τουριστικό χάρτη. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται στήριξη, για να συμβάλλει στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας», επισημαίνει ο ΗΑΤΤΑ στην ανακοίνωσή του.


Κουλουράς: Σαν πολύ δεν πήγε αυτό το αστείο με τον Τουρισμό?Εδώ ο κόσμος πεινάει,χάνει δικαιώματα και δεν μπορεί να διατηρήσει το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης και σεις μας λέτε συνέχεια για τον Τουρισμό?Έχετε καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: