Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Kρίση, αλλά στη Γερμανία οι "δουλειές" πάνε περίφημα!


Για κρίση στην Ευρώπη μιλούν όλοι…
Όμως οι Γερμανοί, κοιτώντας την πάρτι τους τα πάνε περίφημα.
Με την ομόφωνη απόφαση του κοινοβουλίου τους για την άρση αποκλεισμού της Γάζας (γράφαμε στις 4 Ιούλη 2010), οι εξαγωγές τους σε αραβικές και ισλαμικές χώρες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Εμείς... αναμένουμε τις "παραγγελίες" από τον Νετανιάχου;
Έτσι, η χθεσινή “Repubblica”, μας ενημερώνει: "Παραγγελίες ρεκόρ στη Γερμανία. Οι εργαζόμενοι ανακλήθηκαν από τις άδειές τους" (Ordini record in Germania operai richiamati dalle ferie)
Μεταξύ άλλων, η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα, επισημαίνει: «Ο Mario Ohoven, νούμερο ένα στην Bundesverand mittelstaendische Wirtschaft, την ένωση μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προτείνει να υπάρξει περιορισμός των αδειών, από 6 σε 5 εβδομάδες…». Επίσης: «Έχουμε μεγάλη ανάγκη εργαζομένων… Τα καρνέ των παραγγελιών είναι εκ νέου υπερπλήρη…».
Γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν κάνει κάποια συμφωνία, ώστε να...

μας στείλει εκ νέου -όπως τη δεκαετία του ’50 και ’60- εργάτες στις φάμπρικες της Γερμανίας;
Μήπως χρειάζεται την έγκριση του ΔΝΤ;
 
Κουλουράς: Οι Γερμανοί την τελευταία δεκαετία αυξάνουν την παραγωγή τους συνεχώς ,μειώνοντας τους μισθούς των Γερμανών πολιτών.Δεν έχουν σκεφτεί άραγε όλη αυτή την υπερπαραγωγή προϊόντων ποιος θα την αγοράσει  αφού όλος ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε κρίση?Πρέπει επιτέλους να δουν τον εαυτό τους σαν μέρος του οικονομικού συστήματος γιατί πρώτοι αυτοί θα καταρρεύσουν..Θα μείνουν με τα αποθέματα τους...Η Γερμανία βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: