Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Νέο έργο του Σέξπιρ

Θεατρικό έργο, που ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, εκτιμάται τώρα ότι είχε γραφεί από τον Γουίλιαμ Σέξπιρ και τον Τζον Φλέτσερ.

Ο ιμπρεσάριος Λούις Θεοβάλδος, παρουσίασε το έργο Double Falsehood (Διπλό ψεύδος), τον 18ο αιώνα σαν προσαρμογή ενός έργου του Σέξπηρ αλλά απορρίφθηκε ως πλαστό.

Ωστόσο σήμερα, οι μελετητές του εκτιμούν ότι ο ίδιος έγραψε μεγάλο μέρος του έργου.

Οι ερευνητές πιστεύουν το έργο βασίζεται σε ένα άλλο χαμένο έργο, το Cardenio, που με τη σειρά του, βασίστηκε στο Δον Κιχώτη.

"Πιστεύω ότι το χέρι του Σέξπιρ είναι εμφανές στην Πρώτη Πράξη, τη Δεύτερη Πράξη και πιθανώς στις δύο πρώτες σκηνές της Τρίτης Πράξης του έργου", δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ, Μπριν Χάμοντ, στο BBC.

"Τουλάχιστον τα μισά έργα της περιόδου γράφτηκαν συνεταιρικά", δήλωσε ο ίδιος, που εκδίδει τώρα συλλογή του Σέξπιρ, που περιλαμβάνει το έργο, σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC.

Είναι γνωστό ότι ο Σέξπιρ έγραψε δύο ακόμη έργα με τον Φλέτσερ προς το τέλος της καριέρας του, τα Henry VIII και The Two Noble Kinsman.

Ο καθηγητής Χάμοντ πιστεύει ότι το Διπλό Ψεύδος γράφτηκε μετά τη μετάφραση του Δον Κιχότη, το 1612 και ότι παίχτηκε τουλάχιστον δύο φορές το 1613.

Δεν υπάρχουν σχόλια: