Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η ιστορία των Skinheads

Οι περισότεροι άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά στόν όρο “skinhead”.Ως μία πολιτισμική οργάνωση,οι skinheads αντιμετοπίζονται ώς ηλίθιοι, βίαιοι και ρατιστές.Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πολλοί αναμείχθηκαν σε ακροδεξιές και ρατσιστικές οργανώσεις,αλλά η προέλευση τους ήταν πολύ πιο συνδεδεμένη με πολυφυλετικά κινήματα της εργατικής τάξης από κάθε είδους θεωρίες περί λευκής ράτσας.

Η κουλτούρα των “skinheads” αναδύεται ώς αποτέλεσμα δύο διαφορετικών συμπεριφορών στη κουλτούρα και τη κοινωνία της Βρετανίας στης αρχές της δεκαετίας του εξήντα.Το πρώτο ρέυμα το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βρετανική νεολαία άρχησε να διαιρείται σε διάφορες φατριές.Καθώς η μέση τάξη είχε πρόσβαση στης διάφορες ανέσεις της εποχής, η εργατική τάξη είχε πολύ περιορισμένες δυνατότητες.Το ευρή καταναλωτικό σκηνικό που επικρατούσε υπονόμευαι την ανικανότητα της εργατικής τάξης να πάρει μέρος σε αυτό.Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση ενός “σκληρού τρόπου ζωής”,που τους ανάγκασε να ξεχωρίσουν απο τον κοινονικό περίγυρο -έτσι ξυρίσαν το κεφάλι τους,φόρεσαν στενά jeans,τιράντες και εργατικές μπότες.
Για τη συνέχεια πατήστε στο
Αυτό το είδος ντυσίματος στηρίζονταν στην τυπική ενδυμασία ενός Βρετανού εργάτη εκείνη την περίοδο, με σκοπό να τους κάνει να ξεχορίσουν απο τους συντιριτικούς και απο τους (μεσαίας τάξης) χίπιδες της γενίας τους.Όλο αυτό ήταν προϊόν μιας ευσυνείδητης προσπάθιας της νεανικής εργατικής τάξης να διαδραματίσει και να αποφασίση την οριακή της θέση σε μια ιεραρχική κοινωνία.
Τον ίδιο καιρό,υπήρξε μια εισροή μεταναστών απο την Jamaica στο Λονδίνο.Φέρνοντας μαζί τους την κουλτούρα της χώρας τους,τη ρέγκε και τη σκά.Πολλοί από αυτούς δούλευαν ως λιμενεργάτες και ζούσαν στις κοινότητες της εργατικής τάξης στο ανατολικό Λονδίνο.Με συνέπεια να συνηπάρξουν ντόπιοι και μετανάστες και να αποκτήσουν κοινούς τρόπου συμπεριφοράς,αντάλαξαν γλωσικά στοιχεία και χόρευαν μαζί δυτικούς ινδιάνικους χορούς,σκα,ρέγκε και μουσικά κομμάτια απο την σόουλ. Έτσι “γενήθηκαν” οι Skinheads μια νεανική πολυφυλετική εργατική τάξη που είχε εμφανός εχθρική στάση απέναντι σε αστυνομία,κράτος και αφεντικά.
Πηγή : Indymedia
http://episkiasis.wordpress.com 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (Είναι ελεύθερη ζώνη)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
• Να ακυρωθεί τώρα η δρομολογούμενη θανατηφόρα ηλεκτροπαραγωγική επένδυση του ΚΑΤΑΡ με πρώτη ύλη το LPG στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ
• Να μην ξαναπροταθει από τις κυβερνήσεις και από κανένα ιδιώτη επενδυτή η εγκατάσταση τέτοιων θανατηφόρων επενδύσεων
• Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμανιού και της ΒΙΠΕ και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο ηλεκτροπαραγωγής με καύση επικίνδυνων αέριων – ορυκτών ή σκουπιδιών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
• ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Curiosa da Vida είπε...

ótima reflexão ...