Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

380.000 απολύσεις προανήγγειλε ο Ξυνίδης...


Επεισόδια σε βάρος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σε συγκέντρωση συνδικαλιστών
Από press-gr.blogspot.com/
Σωκράτης Ξυνίδης σε συγκέντρωση Συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ : «Μέχρι τον Ιούνιο θα απολυθούν 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» - και ακολούθησαν αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις…
Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε πριν από λίγο (βράδυ Τρίτης) ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.
Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.
Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος... αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο…
«Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:
«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις…
«Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».
Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:
-"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε θέσεις..."
Η αντίδραση ήταν άμεση:
Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να… πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον…φτύνουν!!!
Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι περισσότερες, για να καταλήξει:
«Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας.»

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

"Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ"! Και τότε σκέφτηκα τους εγκάθετους που ψευδομαρτύρησαν, και τότε αποφάσισα να αντιδράσω και να στείλω άρπα-κόλα αυτήν την επιστολή....

Προς: κ. Γιώργο Κατσιγιάννη
Κοινοποίηση: ΠΑΣΟΚ, Γραμματέα ΠΑΣΟΚ, ΕΣΗΕΑ, Γιώργο Παπαχρήστο (δημοσιογράφο),
blog Sibilla, blog Antikrogias, blog Tsaousa
Ημερομηνία: 22 Απριλίου 2010 5:33 μ.μ.

Αγαπητέ κύριε Κατσιγιάννη
Το δημοσίευμα σας «Επίθεση Συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στον Ξυνίδη», που κρεμιέται και σαν κύριος τίτλος στο εξώφυλλο της «Απογευματινής» είναι είτε ψευδές σε κάποιες από τις πληροφορίες του, είτε διαστρεβλωμένο σε άλλες.
Δεν γνωρίζω αν ακόμη ισχύει ο Νόμος που αναγκάζει τα ΜΜΕ να ανακοινώνουν επιστολές αναγνωστών που διαμαρτύρονται και ζητούν την αποκατάσταση της αλήθειας για κάποιο ψευδές δημοσίευμα, αυτό θα το μάθω επικοινωνώντας άμεσα με το αρμόδιο Υπουργείο και την ΕΣΗΕΑ. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι σας ενημέρωσαν λάθος. Ήμουν παρών στην Τομεακή Ολομέλεια και μαζί με όσους παρέμειναν μέχρι το τέλος, αλλά και με πολλούς εξ’ όσων αποχώρησαν ή είχαν κριτική στάση απέναντι στον κ. Ξυνίδη, ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ στα όσα γράφετε! Ουδέποτε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε τέτοια πράγματα. Κανείς δεν επιχείρησε να φτύσει ή να πετάξει καρέκλα. Αυτά είναι αποκυήματα άρρωστης φαντασίας και εγκάθετων. Πράγματι αποχώρησαν κάποιοι από την αίθουσα, αλλά όχι για τους λόγους που επικαλείσθε. Η σκηνοθετημένη αποχώρηση κάποιων μελών του ΠΑΣΟΚ από το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ (οι οποίοι μπέρδεψαν το κόμμα με τις συνδικαλιστικές τους επιδιώξεις) έγινε όταν ο κ. Ξυνίδης βγήκε να μιλήσει 6ος ή 7ος στη σειρά, γιατί υπήρχε μια πιθανότητα να φύγει πριν το τέλος της ολομέλειας. Αυτό προκάλεσε αναβρασμό και ξεκινώντας την ομιλία του προκάλεσε περαιτέρω ένταση η αποστροφή του που στηλίτευε τον «αναβρασμό» ότι η Ολομέλεια των Τομέων Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι πολιτική διαδικασία και όχι αγέλη. Προς τιμήν του κ. Ξυνίδη και προς αισχύνη των «διαμαρτυρόμενων» για την πιθανή αποχώρησή του, ο Γραμματέας παρέμεινε μέχρι τις 8μμ περίπου όταν μίλησε και ο τελευταίος εγγεγραμμένος ομιλητής, δηλαδή εγώ, ο υπογράφων αυτήν την επιστολή έντονης διαμαρτυρίας. Τα περί «Παπανδρέου που κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» είναι για γέλια (χώρια που όταν κάποιος κοιμάται δεν μπορεί να κλάψει). Τέλος, τα περί 380.000 απολύσεων ξεπερνάνε κάθε όριο σοβαρότητας. Είναι μια προφανής σπέκουλα του θλιβερού πληροφοριοδότη σας η οποία σας εκθέτει ποικιλοτρόπως. Το μόνο πράγμα που ειπώθηκε και έχει σχέση με ποσά και νούμερα, έχει να κάνει με ομιλία νεαρού μέλους που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού (με προσωρινή σχέση) που προειδοποιούσε για την επερχόμενη λήξη της σύμβασης χιλιάδων εργαζομένων με προσωρινές συμβάσεις και stage.
Παρακαλώ να αποκατασταθεί πάραυτα η αλήθεια!

Στέφανος Μ..