Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η Παραπληροφόρηση μας Ενημερώνει



Τη στιγμή που τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σοκαρίστηκαν όχι τόσο από το τραγικό συμβάν, όσο από το μέγεθος, την ένταση και γενικότερα τη μαζικότητα της χθεσινής διαδήλωσης και παρουσίασαν ως αιτία των εξελίξεων στην Ελλάδα τα αυστηρά και άδικα μέτρα λιτότητας που εξόργισαν τον ελληνικό λαό, τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. ακολούθησαν την πάγια τακτική απόκρυψης και υποβάθμισης των μηνυμάτων που στάλθηκαν και ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να κανιβαλίζουν και να εκμεταλλεύονται τον θάνατο τριών συμπολιτών μας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του δικαστή και της κοινής γνώμης και αναζητώντας εμμέσως τον ‘δολοφόνο’ ή τον ηθικό αυτουργό στο δικαίωμα του πολίτη να διεκδικεί τα δικαιώματά του και στα κόμματα της αριστεράς, ενώ αποσιωπούν ενσυνειδήτως και σκοπίμως την τεράστια ειρηνική διαδήλωση.
Οι γνωστές δημοσιογραφικές φιγούρες που πριν μια μέρα θεωρούσαν απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να εισβάλλουν αδιόριστοι καθηγητές στην ΕΡΤ και να ζητούν το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία, βρέθηκαν για ακόμα μια φορά προ εκπλήξεως, καθώς όπως επιδεικτικά αποδεικνύουν απέχουν μίλια από το να καταλάβουν τα σημάδια των καιρών.
Τα Μ.Μ.Ε. πέρα από το χθεσινό τραγικό συμβάν και την πολιτική άποψη και θέση καθενός από μας, έχουν χάσει κάθε έννοια πολυφωνίας, δημοκρατικότητας και ελέγχου της εξουσίας, στοιχεία που αποτελούν τις βασικές αρχές της λειτουργίας τους. Αντιθέτως, έχουν επιδοθεί σε μια μονόπλευρη κάλυψη των γεγονότων με συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένο τελικά στρατόπεδο, όχι επειδή είναι ανίκανοι αλλά λόγω προσωπικών επιδιώξεων, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: