Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΤΕΕ: Επανεξέταση του Κανονισμού Πυροπροστασίας σε κτίρια εξυπηρέτησης κοινού


Από http://tvxs.gr/

Να επανεξετάσουν τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων, και ειδικότερα κτιρίων συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης κοινού, από εξειδικευμένους μηχανικούς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφάσισαν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιάννης Αλαβάνος και ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ήδη ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, από τον οποίο ζητήθηκε συνεργασία. Το έργο αυτό θα γίνει σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων.

Αφορμή αποτέλεσε το χτεσινό τραγικό συμβάν, με τους τρεις νεκρούς υπαλλήλους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, για το οποίο ο τεχνικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη και την οργή του.

Όπως διαπιστώθηκε, μια σειρά από μέτρα και έργα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφάλειας τραπεζών και άλλων καταστημάτων (π.χ. θύρες που ανοίγουν με ηλεκτρικό σύστημα και με χρονοκαθυστέρηση), στην πράξη έχουν ακυρώσει την εύκολη εγκατάλειψη κτιρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αλλά και ότι σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως ανακαίνισης κτιρίων, παραβιάζονται μέτρα και έργα τα οποία επιβάλλονται από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: