Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αιχμές για τη Δικαιοσύνη από Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων βρέθηκε ο πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς. Στην κατάθεσή του ο Γιώργος Ζορμπάς παρέπεμψε την εξεταστική στα τρία πορίσματά του που αφορούσαν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΠΕΑΘ.

Παράλληλα ο Γιώργος Ζορμπάς δήλωσε άγνοια για την τύχη των στοιχείων που άφησε πίσω του. Σημειώνεται ότι στα πορίσματά του ο Γιώργος Ζορμπάς έκανε λόγο για «συντονισμένη επιχείρηση από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
Ο Γιώργος Ζορμπάς δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα καθώς όπως σημείωσε τα πορίσματα βασίζονται σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αφήνοντας αιχμές για την παρακράτηση αποδεικτικών στοιχείων από τη Δικαιοσύνη.
Στην κατάθέση του ο πρώην εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς δεν έδειξε εγρήγορση για τη δέσμευση των λογαριασμών που είχε στα νησιά Κέιμαν ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, στέλεχος της North Asset Management, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ.
«Κάτω από τα φοινικόδεντρα στήνονταν εταιρείες και εκεί πήγαιναν τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη διαδρομή του χρήματος
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: