Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

To 38% των Ελλήνων έτοιμο να εγκαταλείψει την χώρα σε περίπτωση ανεργείας

To 38% των Ελλήνων δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο.Θέμα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ήταν η γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. 

Με μέσο όρο στην Ε.Ε. το 48%, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή, ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% - το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.). Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%).
πηγή : tvxs
http://ramnousia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: