Τρίτη 4 Μαΐου 2010

"Όσα μας έλεγε το ΚΚΕ τόσα χρόνια,τελικά έγιναν"


Από το "troktiko"
.
"Είμαι ένας νέος 32 χρονών άνεργος και όχι κουμουνιστής. Πάντα ήμουν σε τελείως αντίθετο κόμμα από το ΚΚΕ. Στην σημερινή εποχή όμως, και εκεί που μας έφτασαν τελικά τα δυο μεγάλα κόμματα, αναρωτιέμαι πολλές φορές σκεπτόμενος όλη την ζωή μου τι έχω ακούσει από όλα τα κόμματα. Σε ένα συμπέρασμα κατέληξα τελικά.
Ότι τόσα χρόνια όλα αυτά που έλεγε το ΚΚΕ στον λαό ότι θα συμβούν... έγιναν...
Μπορεί να...

μην μου έλεγε λύσεις, να μην μου άρεσε ο τρόπος που μιλούσαν και να μην τους καταλαβαίναμε αλλα... τελικά είχαν δίκιο...
Είχαν δίκιο και για την οικονομική ένωση. Και για το Μάαστριχ, και για τους πολέμους που φώναζαν ότι θα διαμελίσουν τα γειτονικά μας κράτη (που έγινε τελικά) είχαν δίκιο και τόσα χρόνια τελικά που έβγαιναν στο πεζοδρόμιο για τους μισθούς και τις συντάξεις όλων μας τελικά...
Ας αναλογιστούμε όλοι εμείς που δεν ψηφίσαμε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ αλλά ψηφίσαμε τα δυο μεγάλα κόμματα, τα λόγια των δυο μεγάλων κομμάτων...
Είναι τα εξής...
Έξω οι βάσεις... (πάει αυτό. Έχουμε τρεις βάσεις νατοϊκές) θα φτιάξουμε την Ελλάδα (την έφτιαξαν πράγματι αλλά με τόσα δανικά θα την έφτιαχνα και εγώ και μάλιστα πιο όμορφη) θα δώσουμε δουλειά σε νέους ανθρώπους (η ανεργία στο 12% επίσημα γιατί αν βάλεις τους τετράωρους που δουλεύουν για 300 ευρώ, τους οικοδόμους που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και δεν γράφονται στον οαεδ, τότε η ανεργία ξεπερνά το 20%)
Έτσι κατέληξα σε ένα συμπέρασμα...
Φταίω που ψήφιζα τόσα χρόνια τα δυο μεγάλα κόμματα και αναλογίζομαι το ύψος της ευθύνης μου. Όμως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ένα κόμμα ξεφτιλα και χωρίς ιδεολογία επειδή σήκωσαν ένα πανό που έγραφε ξεσηκωθείτε. Αν μη τι άλλο αυτό το κόμμα τελικά έχει δώσει μάχες για όλους μας.
Όσο για την ακρόπολη, ξεφτιλα την έχουν κάνει οι κύριοι αυτοί με την τιμή εισιτηρίου που για να πάει μια ελληνική οικογένεια θέλει πάνω από 50 ευρώ... Μόνο το μικρό μπουκάλι νερό εκεί στοιχίζει 3 ευρώ !!!!
Ίσως έτσι το δείξουν και τα ΜΜΕ του εξωτερικού και το δουν κάποιοι άνθρωποι και αφυπνίσουν την συνείδηση τους για το τι ψήφιζαν τόσα χρόνια..."

3 σχόλια:

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Ο Σημίτης να δεις πως τα πρόβλεψε!
Διάνα στόχος 100%...
(Αυτό βέβαια δεν τον δικαιώνει... ίσα-ίσα)
Από την άλλη δεν βλέπω τη πρόβλεψε η κυρά Αλέκα του Περισσού.
Αυτή πάντα την καταστροφή και πάντα ενάντια στη Δημοκρατία (επί της ουσίας, της ... αστικής εννοώ).
Όταν λοιπόν παίζεις Ολυμπιακό - Παναιγιάλειο "2" (διπλό), ε, δε μπορεί, σε κάποια τέρμινα θα κάτσει η έκπληξη.
Τώρα μιας και αναφέρθηκα στη Δημοκρατία, για να δούμε τι τραβάει η καρδούλα της αγωνίστριας Αλέκας.
Η πρώτη κυρία του Περισσού αγαπάει τη Δημοκρατία που υπάρχει μόνον μία γνώμη: αυτή του "τιμημένου" κόμματος και πιο συγκεκριμένα της κάστας των κομματικών προυχόντων.
Ώστε θα ρίξουμε τη δική μας δημοκρατία για να φέρουμε αυτό που έφτυσαν οι άλλοι;
Δεν νομίζω η Σοβιετική Ένωση να κατέρρευσε εξαιτίας κάποιου σαμποτάζ…
Έπεσε λοιπόν (και μαζί οι Λενινιστές – Σταλινιστές πήραν στο λαιμό τους ολάκερη την Αριστερά, υπό την ευρεία έννοια του όρου) γιατί δεν υπήρχε Δημοκρατία. Κάθε αντιφρονών είτε εξαναγκαζόταν σε διακοπές στη Σιβηρία και τα Γκούλαγκ, είτε εξαφανιζόταν. (Γι’ αυτά να ρωτήσετε τους ευρωπαϊστές κομμουνιστές, τους παλαιούς Ρηγάδες, τα στελέχη του ΚΚΕ εσ. κλπ) Που να πιάσεις και που να αρχίσεις. Ενδεικτικά αναφέρω το Τείχος του Αίσχους στο Βερολίνο, για το οποίο η κυρ-Αλέκα είπε ότι σηκώθηκε εξαιτίας της επικείμενης επίθεσης του ΝΑΤΟ! Το ίδιο ενδεικτικά αναφέρω το πούλημα του Άρη Βελουχιώτη ή των ηρωικών αριστερών έγκλειστων της Ακροναυπλίας. Ξέρετε τι λέω φίλοι μου; Δημοκρατία υπάρχει, Αριστερή ιδεολογία υπάρχει... όμως δεν θα την βρείτε στον Περισσό. Το δυστύχημα είναι ότι είτε με την "παράδοση", είτε με λαϊκισμούς (πρόσφατα το ΚΚΕ μέχρι τους ταξιτζήδες υπερασπίστηκε) το καραγκιοζ μπερντέ του Περισσού έχει εγκλωβίσει 4-5% των αγνών αριστερών και τους έχει μεταβάλει σε μετακινούμενα παραστρατιωτικά τάγματα. Σήμερα που η πατρίδα είναι στο χώμα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν πασκίζουν να συμβάλουν στην ανόρθωση της. Τα μικροκομματικά τους bonus σκέφτονται. Πως θα πάνε από το 7% στο 9%. Δεν τους νοιάζει δεκάρα η διεθνής εικόνα της χώρας, η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ο τουρισμός και η οικονομική ανάκαμψη (όταν και το παραμικρό ευρώ μετράει). Αυτό που τους νοιάζει είναι ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ώστε να μπορούν να αποκομίσουν τα κομματικά τους οφέλη! Αυτό υποδηλώνει η κομμουνιστική κατάληψη της Ακρόπολις (την οποίαν πραγματοποίησαν επειδή ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ειδικά, δεν εγκρίνει την αστυνομική παρέμβαση ή γιατί εντέλει επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση στη λούμπα της βίαιης απομάκρυνσής των «γενναίων» ΠΑΜΕητών). Αυτό ξεκάθαρα φανερώνει η κατάληψη του προβλήτα στον Πειραιά όπου εμπόδισαν την έξοδο των Ισπανών τουριστών. Που να αρχίσεις και που να τελειώσεις μαζί τους. Αν αυτό το κόμμα σας εμπνέει, τότε χάρισμά σας… Μόνο σημειώστε ότι μετά ούτε χαρτομάντιλα για τα δάκρυα δεν θα έχετε…

socialfighter είπε...

Φίλε Στέφανε δεν ανλεβασα την επιστολή γτ υποστηρίζω το ΚΚΕ αλλά για να δούμε όλοι μας οτι δεν πρέπει να βλέπουμε σαν εχθρούς τους φίλους του λαού..οι κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να συνηπάρχουν χωρίς μίσος..πρέπει επιτέλους σε αυτη την χώρα να ξεφύγουμε από τον φανατισμό..