Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Το παραμύθι των 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων


Ένας “χρήσιμος μύθος” καταρρέει με χάρη. Η απογραφή που ξεκίνησε ως απαξιωτικού ύφους απειλή του κ. Παπακωνσταντίνου προς τους “ρεμπεσκέδες του Δημοσίου” ότι θα τους απογράψει σε γενικές γραμμές ολοκληρώθηκε. Απογράφηκαν σχεδόν όλοι, “το πάσης φύσεως προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης”
. Τα τελευταία χρόνια, αλλά με ιδιαίτερη ένταση τους τελευταίους μήνες, το Δημόσιο και οι απασχολούμενοι σ' αυτό αποτέλεσαν τον πιο εύκολο στόχο, τον αποδιοπομπαίο τράγο της ελληνικής εκδοχής της κρίσης. Κατά καιρούς ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα τερατολογικά σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Όσους νόμιζε ο καθένας ότι χρειαζόταν για να τρομάξει το ακροατήριό του. Το ένα εκατομμύριο πάντως θεωρείτο πέραν πάσης αμφιβολίας. “Είμαστε σοβιετία, χώρα δημοσίων υπαλλήλων” απελπίζονταν οι ρήτορες.
Φυσικά τα επίσημα στοιχεία του Προϋπολογισμού ήταν γνωστά και σαφή: Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 400 χιλιάδες και 175 χιλιάδες οι ένστολοι. Η απογραφή για κάποιον περίεργο λόγο θεωρήθηκε πιο έγκυρος και καινοτόμος τρόπος. Τελικά “το πάσης φύσεως προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης” φτάνει τις......
750 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων, και των ωρομισθίων, και των εποχικών, τους οποίους συμπεριέλαβε στην απογραφή η κυβέρνηση για να φουσκώσει το νούμερο. Απογράφηκαν ακόμα και αυτοί που οι συμβάσεις τους λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε κάθε περίπτωση, η αναλογία των δημοσίων υπαλλήλων και του μισθολογικού τους κόστους στην Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλή για τα δεδομένα της Ε.Ε. Αυτή είναι μια άβολη αλήθεια για όσους έλεγαν ότι μόλις γδάρουμε τους δημοσίους υπαλλήλους όλα θα στρώσουν. Φυσικά υπάρχουν θέματα με τη λειτουργία του Δημοσίου. Θέματα διοίκησης. Και τη διοίκηση, τον σχεδιασμό, τις προσλήψεις τις ρυθμίζουν οι κυβερνήσεις και όχι οι υπάλληλοι. Ενδιαφέρον έχει επίσης η εσωτερική σύνθεση του πλήθους των απασχολούμενων στο Δημόσιο. Οι ένστολοι δεν είναι υπερβολικά πολλοί για μια δημοκρατία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/07/1000000.html

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μήπως,λεω μήπως ξέχασες να αναφέρεις οτι το σεπτεμβρη θα απογραφουν και οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ ?ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ??αντε μας εχετε ζαλισει με τους χαραμοφαιδεςςςςςςςςς,λιγο υπομονη,μην κανετε ομως το ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ,....ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

socialfighter είπε...

οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι?Αυτοί δεν ειναι γτ τα κύρια κεφάλαια τα κατέχουν ιδιώτες.Είναι εταιρίες εισειγμένες στο Χρηματιστήριο.Ασε που εαν έχεις αντιλειφθεί το δημόσιο ξεπουλά τα πάντα.Χαραμοφαηδες δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα.Αν κάποιος δεν φταίει στην Ελλάδα είναι αυτοί.Ολοι οι άλλοι κρύβουν εισοδήματα,αυτοί δεν μπορούν να κρύψουν.Κάποιοι σαν και σένα που βλέπουν εχθρούς τους δημοσίους υπαλλήλους είανι οι πραγματικοί χαραμοφάιδες που απλά τους ζηλεύουν.

panta tetoia είπε...

Ντάάάξει μια μ@λ@κια είπε ο Παναγιώτης, απλά ίσως να προτιμούσε 700 χιλιάδες ένστολους που to βγάζουν με ζήλο το μεροκάματο.
Μας ζαλίσαν τον έρωτα οι χαμηλόμισθοι ανασφάλιστοι καναπεδόπληκτοι με την κριτική τους και μας αναγκαζουν να δηλώνουμε πως Ναί ρε μαλάκες μπορεί να μην έχουμε ούτε έναν στην οικογένεια στο δημόσιο και ούτε διεκδικήθηκε ποτέ τετοια θέση, αλλά ρε ζώα όλοι πρέπει να έχουν μονιμη εργασία και το σημαντικότερο είναι πως πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα: οσα κοπρόσκυλα δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτα με αγώνα να τους αποδίδεται μία ποντικότρυπα και να μην έχουν κανένα προνόμιο που κερδήθηκε στον δρόμο.
Στα αφεντικά σας και γρήγορα γλυφτρόνια (υπάλληλοι και εργολάβοι που γίνατε ένα)

stefanos είπε...

Φίλε socialfighter θα πρέπει να μελετήσεις καλύτερα όσα αφορούν το Δημόσιο και κυρίως τον "ευρύτερο δημόσιο" τομέα... εκεί που έγινε και το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ...
Και για να μαθαίνεις: το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ που είναι ΝΠΙΔ τι σόι υπαλλήλους έχουν; Ιδιωτικούς ή δημόσιους;
Ή μήπως θέλεις να επεκταθώ και σε άλλους "οργανισμούς";...
Το Μνημόνιο φίλε δεν είναι παρά ένας συμβιβασμός. Μας πιάσανε τον "ποπό" κατά το κοινώς λεγόμενο εξαιτίας της οικονομικής μας τραγωδίας. Οι Αλλαγές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πηγαίνουν πιο «μακριά» από το γελοίο και μπακάλικο μνημόνιο, έτσι ώστε να σωθεί αυτός ο σκατότοπος με τους ξεφτίλες ιθαγενείς του. Κανονικά αν μας ζητάγανε Δέκα (10) οι Τροϊκάνοι, έμείς έπρεπε να κάνουμε κόντρα ρελάνς: Εκατό (100) και τα ρέστα μας! Αυτό έπρεπε να πει ο ΓΑΠ... και όχι να κλαψουρίζουμε το άλλοθι του μνημόνιου. Το ψαχνό σ' αυτούς τους κωλο-ευρωπαίους τοκογλύφους (γιατί αυτοί είναι το "ΚΑΚΟ" και όχι το ΔΝΤ) και το κόκαλο στον Παπανδρέου: για να πάει μέχρι το μεδούλι των γραικύλων...

stefanos είπε...

* Γραικύλος = ο φορτηγατζής, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που χεστήκανε για την κατάντια της χώρας. Η κοιλούμπα τους να είναι καλά...

* Γραικύλος = ο βενζινοπώλης, που την ημέρα της απεργίας των βυτιοφόρων, πουλούσε τη βενζίνη με 1,489 το πρωί και με 1,538 το βράδυ. (Μοσχάτο, Χρυσοστόμου Σμύρνης, πρατήριο Cyclon).
Η χώρα βουλιάζει και αυτοί οι αντίχριστοι το χορό του Μαμωνά χορεύουν.
«Μαρίκα!... Το δίκανο»…

socialfighter είπε...

"750 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων, και των ωρομισθίων, και των εποχικών, τους οποίους συμπεριέλαβε στην απογραφή η κυβέρνηση για να φουσκώσει το νούμερο. Απογράφηκαν ακόμα και αυτοί που οι συμβάσεις τους λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα."
Αυτό τα λέει όλα.Επίσης στις περισσότερες ΔΕΚΟ επιμένω πως δεν είναι δημόσιοι Υπάλληλοι.Άσε που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί οι ΔΕΚΟ.Παρόλα αυτα ο Παναγιωτης απο πάνω βλέπει σαν εχθρούς του τους Δημοσίους υπαλλήλους που είναι χαραμοφάιδες.Λυπάμαι Στέφανε αλλά αυτοί μας έφεραν εδώ.Αυτοί οι τύποι που σε ότι και να επαγγέλονται χρεώνουν την υπηρεσία τους σε πολλαπλάσια αξία μα τους φταίνε οι βενζινοπώλες(που απλά κάνουν το ίδιο).Δεν το συζητώ πως ακόμα χειρότεροι και πιο επικινδυνοι είναι αυτοί που τους φταίνε οι εργαζόμενοι και δίνουν άλλοθι στο κεφάλαιο.Για τα stage και τα λοιπά να μην αναφέρω...πόσοι είναι και εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι κ εαν θα συνεχίσουν να είναι.Το να στρέφεις την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη είναι φασισμός.Και αυτό κάνει μεθοδευμένα το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Panagiotis το παραμύθι με τους χαραμοφάηδες του δημοσίου.
Ένα καλό ας πούμε καλό με την όλη κατάσταση που ζούμε είναι η αποκάλυψη για τη στρεβλή λειτουργία του ιδιωτικού τομέα,που για να καλύψει όλες αυτές τις λαμογιές του τα έριχνε δήθεν στο δημόσιο και τους υπαλλήλους του.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω από τα κακός κείμενα στον ιδιωτικό τομέα,την φοροδιαφυγή με παντοίους τρόπους την εισφοροδιαφυγή μία από τα ίδια,τρανό παράδειγμα ότι μέχρι και τους συνταξιούχους επιστράτευσαν με το ΛΑΦΚΑ για να σώσουν το ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) γιατί τυχαίο δεν νομίζω.Άσε μη θυμηθούμε την απόλυτη λαμογιά με της γελοίες φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν 10000 έως 11000 χιλιάδες ευρώ ετησίως ενώ στον αντίποδα ζουν πλουσιοπάροχα αλλά βρίζουν το δημόσιο και τους υπαλλήλους του.Αλλά όταν ο δημόσιο υπάλληλος ο εφοριακός παραλαμβάνει τις μαιμουδένιες δηλώσεις εισοδήματος που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα είναι καλός,όταν το κράτος τους κάνει ρύθμιση στη ρύθμιση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι καλό.
Πού ακούστηκαν αυτά τα πράγματα σε κανένα πολιτισμένο κράτος δεν λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας όπως εδώ στην Ελλάδα με τέτοια προκλητική ασυδοσία,και από πάνω να μιλάει και να έχει απαιτήσεις ενώ δεν πληρώνει και δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.
Αντιθέτως ο ΔΥ δεν μπορεί και να θέλει ούτε να φοροαποφέυγει ούτε να μην πληρώνει τις εισφορές του ούτε να μην κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.