Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ελεύθερος στρατηγός των SS από το 1952

Έναν εγκληματία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισε η βρετανική εφημερίδα Sun ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και ζει ευτυχισμένος σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Ο Κλας Φάμπερ, 88 χρονών σήμερα, ήταν ένα από τα «μεγάλα κεφάλια» των SS και της Γκεστάπο, εντάχθηκε μάλιστα εθελοντικά, και θεωρείται υπεύθυνος επίσημα για 22 θανάτους αλλά ήταν επίσης υπεύθυνος για μαζικές δολοφονίες ατόμων και έτσι ο αριθμός των θυμάτων του είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Ο Φάμπερ δικάστηκε κανονικά το 1947 για εγκλήματα πολέμου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 1952 με άλλους έξι Γερμανούς στρατιωτικούς κρατούμενους δραπέτευσε από τη φυλακή του στην Ολλανδία και βρήκε καταφύγιο στην Γερμανία, όπου τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες φιλοναζιστές πολίτες.
Ο Φάμπερ είναι Ολλανδός, αλλά επειδή επιτέλεσε τόσο «σημαντικό» έργο στο πλευρό του Χίτλερ, ο ίδιος με ειδικό νόμο του έδωσε την γερμανική υπηκοότητα όπως και σε όσους ξένους δούλευαν γι' αυτόν. Μετά τη διαφυγή του στην Γερμανία, ο Φάμπερ θεωρείται πλέον προστατευμένος ως Γερμανός πολίτης και θα πρέπει να εκδοθεί ώστε να δικαστεί και φυλακιστεί στην Ολλανδία απ' όπου δραπέτευσε. Όμως οι Γερμανοί, βασιζόμενοι στο νόμο του Χίτλερ που ακόμα έχει ισχύ (!!) αρνούνται να εκδώσουν τον πρώην στρατηγό της SS όλα αυτά τα χρόνια, αν και θεωρείται ο πέμπτος πιο περιζήτητος ναζιστής.
Από το 1952 ο Κλας Φάμπερ ζει μια ήσυχη και ειρηνική ζωή, εργαζόμενος μέχρι να βγει στην σύνταξη στην αυτοκινητοβιομηχανία της Audi, παντρεμένος και με τρία παιδιά τη στιγμή που είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος εν ζωή. Η Γερμανία όλα αυτά τα χρόνια του έχει δώσει ασυλία και δεν συζητά καν το ενδεχόμενο έκδοσής του.
Είναι απορίας άξιο πως μια χώρα που προσπαθεί να αποκηρύξει αυτό το ανόσιο παρελθόν της συντηρεί μέσα στα σπλάχνα της έναν άνθρωπο που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους στυγνά και με τη θέλησή του. Και το πιο τραγικό απ' όλα είναι ότι αυτός δεν έχει μετανιώσει για τίποτα απ' όλα αυτά...
Τουρλή Μαρία
Από aek365.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι λές να του κάνουν;Αυτός τα έφαγε τα ψωμιά του.
Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι, πώς και τον ξετρύπωσαν τώρα που το Ισραήλ είναι στην επικαιρότητα για αντίστοιχες θηριωδίες.

socialfighter είπε...

Δεν με πολυνοιαζει τι θα του κανουν.Με νοιαζει η στάση της Γερμανίας κυρίως η οποία προσφέρει άσυλο σε εγκληματίες πολέμου(και μάλιστα ναζιστές) και που δεν πληρώνει τις αποζημιώσεις που μας οφείλει..

Unknown είπε...

Σας βάλαμε link παιδιά!!! Ωραία δουλειά και καλή επιτυχία...